Soluțiile tehnologice pentru provocările globale. Cum putem face redresarea o realitate prin potențialul transformării digitale
Pe măsură ce ambițiile legate de redresare și investițiile conduc la transformări digitale vitale, devin necesare colaborare globală și inovarea colectivă pentru a transpune în realitate viziunea unei lumi mai bune și mai echitabile. Consecințele deciziilor de astăzi vor avea un impact asupra generațiilor viitoare, iar noi le datorăm acestora edificarea unei societăți și unei economii adecvate pentru nativii digitali.
Realitățile dificile necesită o colaborare solidă
Există o mulțime de provocări pe acest drum al redresării. Raportul WEF Global Risks 2022 arată că, până în 2024, economia mondială va fi cu 2,3% mai mică decât ar fi fost dacă nu am fi trecut prin pandemie. Asta fără a lua în considerare impactul actualelor incertitudini, conflicte și tulburări globale, geopolitice. Dar, implementate bine, tehnologia și afacerile conduse de mediul digital pot contribui la reducerea acestui impact, creând locuri de muncă și oportunități economice în întreaga lume. Pe măsură ce încercăm să reconstruim economii globale înfloritoare și să abordăm unele dintre cele mai presante provocări cu care se confruntă societatea, tehnologia are un rol principal ca o punte unificatoare către viitorul nostru digital.
Acest lucru va fi deosebit de important pe măsură ce ne adaptăm pentru a răspunde nevoilor unei lumi cuprinse de criza climatică. Se estimează că, până în 2050, aproximativ 1,2 miliarde de oameni s-ar putea strămuta din cauza schimbărilor climatice, în timp ce ecosistemele vitale, care sunt esențiale atât pentru prosperitatea planetei, cât și pentru mijloacele de trai ale oamenilor, vor continua să se deterioreze, dacă nu se iau măsuri semnificative. Provocarea este mare, dar, așa cum am învățat în cazul pandemiei, atunci când investim cu adevărat și ne dedicăm unei probleme globale, tehnologia poate accelera calea către soluții.
Soluții tehnologice pentru provocări globale
Industria tehnologică are capacitatea de a face față acestor provocări și de a avea un impact real. Cu ajutorul tehnologiilor emergente care se maturizează și alimentează inovații esențiale, putem construi speranțe chiar atunci când avem cea mai mare nevoie. Inteligența artificială poate contribui la transformarea asistenței medicale, iar edge computing poate elibera întreaga putere a IoT pentru monitorizarea mediului și modelarea climei, transporturi și gestionarea durabilă a resurselor. Iar cu conectivitatea 5G care se dezvoltă în multe țări, posibilitățile sunt cu adevărat nelimitate – în special atunci când sunt construite pe o bază solidă de reziliență cibernetică și de stocare a datelor prin intermediul unei infrastructuri cloud multiple.
Dell Technologies se concentrează pe colaborarea cu guvernele și clienții business pentru a se asigura că tehnologia se află în centrul redresării economice. Construirea durabilă a infrastructurii de mâine se află în centrul a ceea ce facem. Acest lucru este demonstrat prin „Concept Luna”, dezvoltat în colaborare cu Intel, care explorează idei revoluționare de proiectare pentru a face componentele imediat accesibile, înlocuibile și reutilizabile – reducând consumul de resurse și sprijinind economia circulară. Acest concept a fost creat pentru a testa ceea ce ar putea fi posibil, iar dacă toate ideile de proiectare din „Concept Luna” se vor dovedi realizabile, ne-am putea aștepta să vedem o reducere estimată la 50% a amprentei totale de carbon a produselor. Cu toate acestea, în timp ce avansul tehnologic are puterea de a susține progresul nostru, nu există nicio îndoială că acesta trebuie să fie sprijinit de îndemânarea și ingeniozitatea umană.
Dincolo de soluții, un studiu global recent a constatat că 76% dintre liderii IT din întreaga lume au declarat că departamentele lor suferă de un deficit de competențe esențiale – în scădere cu doar 3% față de 2019. Acest lucru indică o rată de îmbunătățire lentă, care nu este suficientă pentru a ține pasul cu economiile viitorului transformate digital, așa cum prevăd guvernele. Aceste soluții inovatoare se bazează pe progresul uman. Este responsabilitatea noastră, ca industrie, să impulsionăm reducerea acestui decalaj de competențe, dar nu o putem face singuri. Pentru a elibera întreaga putere a tehnologiilor transformaționale și pentru a împărtăși cu adevărat aceste beneficii cu toată lumea, este vital angajamentul sectorului privat și al sectorului public de a lucra împreună pentru a accelera creșterea competențelor digitale și a infrastructurii tehnologice pe termen lung. Acest lucru înseamnă maximizarea puterii tehnologiei prin adoptarea 5G, a inteligenței artificiale și a edge computing, susținute de soluții cibernetice solide, pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru economiile de mâine. Pentru a maximiza potențialul oamenilor și al soluțiilor noastre tehnologice în continuă evoluție în beneficiul progresului economic, trebuie să ne asigurăm că dezvoltăm competențe digitale la o scară și cu o viteză similare. Progresul uman este parte integrantă a progresului nostru digital.
Pe măsură ce intrăm în etapa de punere în aplicare practică a redresării noastre, cheia esențială a unei noi ere de creștere constă în determinare, parteneriat și viziune comună, bazată pe încredere și colaborare pentru viitorul nostru. Aceasta viziune include cetățenii, entitățile din sectorul public și privat. Numai prin colaborare putem face ca redresarea să devină realitate și să avem o economie digitală de prim rang, susținută pe baze de durabilitate, competențe și incluziune pentru toți. Societățile globale se află la un moment de cotitură, având la dispoziție soluțiile digitale necesare pentru a prospera în acest deceniu. Acesta este un moment critic de oportunitate, pe care trebuie să îl fructificăm în mod colectiv.