Site icon Tech Corner

Redmi Note 13 Pro 5G, telefonul sub 2000 de lei

IMG 20240208 001125 scaled

Știm cu toții. Sunt două tipuri de telefoane mobile: cele de 2000 de euro și celelalte. Cele din prima categorie le numim flagshipuri, dar pe cât de scumpe sunt, pe atât de nefiabile se dovedesc a fi. În ultimii ani Snapdragon pare că nu reușește să calibreze procesoarele ultra-performante pentru a aduce un echilibru și un consum mai optim al bateriei. În schimb acest lucru se găsește în celelalte telefoane, iar aici nu se face niciun fel de rabat de la performanță.

Redmi Note 13 Pro 5G

Am fost surprins de un telefon Redmi. Aceasta este o altă marcă de telefoane a celor de la Xiaomi. Să le numim telefoanele de consumer, cele care se adresează unei mase mari de oameni, celor care doresc să folosească telefonul pentru toate funcțiile sale, dar parcă nu sunt genul care să-l pună pe masă în bar să se laude cu ce achiziție au făcut, deși pot face asta. Dar mai ales, telefonul după care să nu plângi. Și nici nu ai vreun motiv să faci asta.

Trebuie să zic de la început că telefonul vine cu un preț sub 2000 de lei, în configurația de top. Adică 512 GB stocare, cu 12 GB Ram și cu 5G.

De banii ăștia primești cea mai mare baterie de pe piață care se poate băga într-un telefon, iar producătorul spune că bateria ție 15 zile în stand-by. În practică, conectat la rețea, cu 122 de aplicații instalate (atâtea am eu), cu o folosire de vreo oră pe zi, pe Facebook și ceva video, telefonul rezistă 5 zile.
Pentru că am 122 de aplicații instalate (wow, și eu mă mir de cât de multe sunt), diferența de consum a bateriei variază de la ce aplicații sunt instalate, ce permisiuni au acestea și cât de mult consuma acestea bateria. Cei 5100mAh ai bateriei se încarcă rapid cu 67W. Nu are încărcare wireless, dar nici nu ai nevoie de asta, pentru că nu se descarcă bateria în timpul zilei.

Camera foto Redmi Note 13 Pro 5G

Camera foto are o opțiune de 200 mpx cu stabilizare optică. Ceea ce înseamnă că va scoate imagini clare, nemișcate din mână. Părerea mea este că acest telefon face poze mai bune decât un alt telefon flagship de acum 2 3 ani.
Datorită rezoluției, acest lucru înseamnă că se pot realiza poze cu zoom destul de clare, cu un zoom optic de 4x.

Procesorul

Procesorul este un Snapdragon 7s generația a doua. Adică e mai rapid, mai bun, cu aceeași eficiență de consum a bateriei, care nu se regăsește pe Snapdragon seria 8, procesorul de pe telefoanele scumpe.
De ce tot fac comparația asta cu flagshipuri? Pentru că este o diferență de preț colosală, de 3 ori mai mult pentru un flagship față de acest telefon. În schimb diferența de preformanță, în condiții de utilizare reală, nu teste cu cifre, este dată de câteva mici secunde. Adică am comparat cele 122 de aplicații între un flagship și acest telefon. Am fost impresionat de preformanțele acestui telefon.

Ecranul

Rezoluția ecranului este de 2712x1220px, cu un raport de contrast de 5 milioane la 1, cu o rată de refresh de până la 120Hz. Ceea ce înseamnă că pentru aplicațiile care suportă acest lucru, rata de refresh se va adapta imediat pentru o imagine mai clară și mai naturală. Și va scădea de exemplu atunci când citești un articol, pentru a economisi bateria.

Pe partea de sus a telefonului are bineînțeles port infrared pentru a controla televizorul, aerul condiționat sau ce alte lucruri mai pot fi folosite cu telecomanda,

Sunetul și imaginea

Dolby Atmos pentru audio aduc sunetul Dolby pe telefon, iar pentru video Dolby Vision va reda pentru tine filmele de pe platformele preferate la aceeași calitate pe care o vezi pe televizor.

Și tot aici, telefonul are o opțiune prin care adaptează luminozitatea ecranului la mediul înconjurător, pentru a nu obosi pe cel care se uită în telefon.

Rezistență

Telefonul vine din fabrică cu o husă neagră, deși culoarea mea este aurora purple. Ceea ce e interesant, pot să-l folosesc fără husă, pentru a arăta un telefon colorat sau cu husă pentru a-l proteja și pentru a ascunde culoarea.

Telefonul e certificat IP54, ceea ce îl face rezistent la stropi de apă, nu la apa din piscină sau cea de la duș. Dar atunci când plouă, poate fi folosit pentru a chema un taxi din ploaie.

Iar ecranul este în final un Gorilla Glass Victus, cel mai rezistent ecran de până acum de pe piață. În plus vine și cu o folie protectoare, care apără suplimentar ecranul de zgârieturile alea ciudate ce apar de la orice: chei, buzunar, un fir de praf de pe masă, orice.

În schimb felul în care e conceput telefonul îl face rezistent la căzături, astfel încât să nu fie afectat de asta.

Cui se adresează telefonul Redmi Note 13 Pro 5G

Pentru că telefonul e sub 2000 de lei, se adresează tuturor. Dar eu îl văd bun atât pentru poze de instagram, dar și pentru munca de office. Poți folosi Canva pe el, iar o prezentare se face chiar mai bine de pe mobil, dacă acesta este un lucru obișnuit pentru tine.
Și bineînțeles, îl văd ca telefonul de TikTok, ca să poți sta cu orele pe rețeaua socială video, fără să te stresezi că se duce bateria instant.

Aveam nevoie de încă o certitudine că un telefon Redmi e la fel de bun ca cele scumpe, am găsit-o.

Căștile Redmi Buds 5 Pro

Pentru că am deja o experiență cu tipul de căști in ear și pentru că am și tipul de conținut pe care vreau să-l ascult pe aceste căști, nu pot decât să mă declar surprins în cel mai plăcut mod de experiența unor căști ce reușesc să scoată calitate superioară într-o greutate a căștii pe care urechea nu o aude.

Sunt pro, iar prețul lor este din categoria Pro. Dar și micile detalii ale calității care le fac mai rezistente.

Au conectori mai buni pentru a nu da eroare la încărcare.

Aplicația Xiaomi Earbuds are setări mai avansate, atât pentru noise cancelation – care este atât de bun încât nu te deranjează nici un zgomot extern, dar și pentru modalitățile de ascultare a sunetului. Mai mult, există o setare care îți personalizează noise cancelation în funcție de cum ții căștile în ureche și de zgomotul înconjurător. Munca la birou nu va fi niciodată mai plăcută, atunci când nu vrei să fii deranjat.

Exit mobile version